În căutarea rochiei de mireasă perfecte

Rochia de mireasǎ…. Aceastǎ fantezie familiarǎ tuturor femeilor, pânǎ la urmǎ, dar care ne face sǎ visǎm la o zi ca niciuna alta, o zi cum nu a mai fost și nici nu o sǎ mai fie, în care noi suntem cele mai frumoase și luǎm parte la cea mai specialǎ nuntǎ, nunta noastrǎ!
Explicați-mi și mie, în acest context, cum putem fi noi cele mai frumoase, iar nunta noastrǎ sǎ fie cea mai specialǎ când ne uitǎm dupǎ același model de rochie de mireasǎ, dupǎ aceleași decorațiuni florale, dupǎ același band, același candy bar etc.? Unde mai este specialul în toatǎ uniformizarea asta dupǎ care alergǎm toate?

 
Din grija ca totul sǎ iasǎ perfect și sǎ le oferim invitaților noștri ceva ce ei nu au mai pomenit, uitǎm de noi și de ceea ce ne reprezintǎ pe noi, uitǎm cǎ de fapt este nunta noastrǎ și nu a pǎrinților sau a nașilor, de exemplu. O nuntǎ este specialǎ, autenticǎ în momentul în care reflectǎ unicitatea noastrǎ și a iubirii noastre! Ȋn plus, dacǎ noi ne simțim bine, o sǎ se simtǎ bine și invitații!

 
Dar sǎ revenim la rochia de mireasǎ, pentru cǎ ea face subiectul articolului de fațǎ și nici cǎ aș putea vorbi mai bine despre altceva ce ține de organizarea unei nunți. Nu știu despre voi, dar eu sunt sǎtulǎ de rochia-sirenǎ! Nu are nicio vinǎ, sǎraca, de vinǎ suntem noi cǎ ne-am însușit atât de tare acest stil în defavoarea altora, încât ne lǎsǎm orbite și nici mǎcar nu ne mai punem întrebarea: “Mi se potrivește oare rochia-sirenǎ?”
Pun pariu cǎ nici nu conștientizați cǎ vǎ îndreptați cu toatele în direcția asta, ACEEAŞI direcție de altfel! Ca de obicei, îmi fac datoria și încerc sǎ vǎ prezint alternativele, pentru cǎ, doamne-ajutǎ, existǎ! Şi nu așa, oricum, ci având în vedere trǎsǎturi de siluetǎ, astfel încât sǎ vǎ dați seama care stil vi se potrivește cel mai bine!

 
Şi zic sǎ purcedem la drum cu rochia de mireasǎ-prințesǎ. Sunt convinsǎ cǎ și cu genul acesta de rochie de mireasǎ sunteți familiarizate multe dintre voi și cǎ în majoritatea cazurilor alegerea se îndreaptǎ spre acest stil pentru simplul fapt cǎ vǎ aduce aminte de poveștile copilǎriei, de prințesa de la palat care se cǎsǎtorește, într-o rochie asemǎnǎtoare, cu prințul pe cal alb. Ceea ce nu este neapǎrat un lucru greșit, dar dacǎ am lua în considerare și silueta noastrǎ, atunci chiar am fi protagonistele unei povești cu happy ending!

 
Pentru a fi compatibile cu rochia-prințesǎ, în primul rând, ar trebui sǎ nu fim minione, pentru cǎ volumul specific acestui stil de rochie lucreazǎ în defavoarea unei staturi mici, “înghițind-o”, fǎcând-o sǎ parǎ și mai micǎ decât este. Vestea bunǎ este cǎ aceasta este rochia de mireasǎ idealǎ în cazul unei siluete parǎ, atunci când vrem sǎ “camuflǎm” un posterior generos, niște șolduri late.


 

Pentru cele care au rǎmas cu gândul la rochia-prințesǎ, dar care nu sunt încântate neapǎrat de atâta volum, iatǎ o variantǎ mai “cuminte” din acest punct de vedere: rochia A-line.
Acest stil este unul fericit pentru majoritatea tipurilor de siluetǎ și chiar dacǎ nu dispune de atâta volum ca în cazul rochiei-prințesǎ, tot își face magia în ceea ce privește mascarea unei eventuale generozitǎți în partea inferioarǎ a corpului.

  

Nu-mi propun sǎ vǎ evaluez cunoștințele de culturǎ muzicalǎ, dar urmǎtorul stil de rochie de mireasǎ se numește trompetǎ și este deseori confundat cu cel sirenǎ. Ce le deosebește este punctul din care evazeazǎ: rochia-trompetǎ este pe corp pânǎ la jumǎtatea coapselor, iar rochia-sirenǎ pânǎ la genunchi, dupǎ care evazeazǎ pânǎ în pǎmânt. Efectul pe care-l obțin ambele stiluri de rochii este acela de a contura o siluetǎ perfectǎ, de clepsidrǎ.
Stilul trompetǎ este ideal pentru o siluetǎ cu talie micǎ, deoarece accentueazǎ zona taliei și a șoldurilor, motiv pentru care nu este tocmai indicat pentru siluetele parǎ sau mǎr.

  

Pentru cǎ am tot vorbit despre ea, nu ar mai fi multe de zis despre rochia de mireasǎ sirenǎ. Poate faptul cǎ este recomandatǎ siluetelor suple, zvelte sau celor clepsidrǎ pentru faptul cǎ accentueazǎ formele corpului. La polul opus, nu este indicatǎ siluetelor parǎ sau mǎr, exact ca în cazul rochiei trompetǎ.


 

Dintre stilurile cel mai des întâlnite, ar mai fi de trecut în revistǎ rochia de mireasǎ dreaptǎ, pe corp. Recunosc, este și preferata mea! Nici stilul acesta nu se potrivește însǎ oricǎrei siluete, mai degrabǎ fiind recomandat siluetelor suple, zvelte, chiar și minionelor pentru faptul de a le alungi silueta. De asemenea, posesoarele unei siluete clepsidrǎ care nu se tem sǎ-și arate formele pot fǎrǎ probleme sǎ apeleze la acest stil.
La polul opus, rochia de mireasǎ pe corp nu este indicatǎ în cazul siluetei parǎ, pentru cǎ va scoate în evidențǎ orice kilogram în plus sau care s-a depus unde nu ne doream.

 

Am spus-o și o s-o tot spun: în final, tot ce conteazǎ este sǎ-ți placǎ ție și sǎ te simți bine în ea, în rochia de mireasǎ aleasǎ, cǎ doar tu o sǎ stai îmbrǎcatǎ atâtea ore în ea, nu? Daaaar nu ar strica alegerea ta sǎ se bazeze și pe niște considerente ce țin de forma siluetei tale…. Ei bine, eu ți-am oferit teoria, te așteaptǎ practica și rochia de mireasǎ perfectǎ!

Sursa poze: Pinterest                                                                                                                           Autor: Eliana Adam, consultant in imagine

Lasă un răspuns