Toamna este unul dintre cele mai aglomerate sezoane din an în organizarea nunților, dar și cel mai prolific în materie de creative design.

      Amber Enchantment: Elegant + Classic Beauty - www.theperfectpalette.com - Styling by Kristina McAnally of Special Event Rentals

Așa cum la începutul acestui bogat anotimp, bobocii școlari pășesc timid către o nouă etapă din viețile lor, cuplurile de îndrăgostiți se îndreaptă spre un nou început, moment marcat prin organizarea petrecerilor de nuntă. Transformările prin care trece natura în această perioadă a anului creează decorul ideal de a sărbători unirea a două destine sub zodia bogăției materiale și spirituale.

Crengile dezbrăcate de frunzele arămii, aerul rece al dimineții, mireasma fructelor de sezon, tonurile calde care îmbrăcă mediul înconjurător concertează armonios dând naștere unei atmosfere idilice. Pe fondul acestui cadru, nunțile tematice scriu o carte a celor mai frumoase și inspirate petreceri. Te căsătorești toamna și cauți o sursă de inspirație? Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale ne-am gândit să îți dăm câteva sfaturi legate despre cum ar putea arăta o nuntă organizată în lunile de toamnă.  

Paleta de culori

Principala sursă de inspirație în această perioadă a anului o reprezintă natura, prin urmare vei găsi idei în tot ceea ce te înconjoară. Rezervă-ți câteva zile pentru a încerca o apropiere de acest minunat sezon. Înarmează-te cu un aparat foto și aventurează-te în natură. Simte culorile toamnei și capturează-le în imagini. Vei descoperi tonuri calde, dar în același timp aprinse de la roșu, arămiu, galben ocru, portocaliu până la maro. Odată identificată baza coloristică a nunții în tematica sezonului, fiecare element de decor va reflecta aceste culori.

Un alt aspect la fel de important este stabilirea iluminatului de la petrecere. Pentru a nu face notă discordantă cu tonul cald al coloritului, este recomandat ca lumina să fie una difuză, romantică. În acest caz, lampadarele, lumânările și beculețele se vor dovedi a fi alegerea potrivită.

Amber and Burnt Orange   An Autumn Affair: A Styled Shoot - see more at: www.theperfectpalette.com - Michelle Leo Events   An Autumn Affair: A Styled Shoot - see more at: www.theperfectpalette.com - Michelle Leo Events   Table number - Apple Orchard Wedding Inspiration by Sarah Park Events + Nessa K Photography - via ruffled

Decorațiuni de toamnă

O dată ce ai stabilit spectrul de nuanțe al petrecerii, tematica se va alege de la sine. Rustic forest este probabil cea mai ofertantă temă din acest punct de vedere întrucât reflectă cel mai bine spiritul sezonului. Prin urmare, vedetele decorative vor fi: crengile, trunchiurile de copaci, dovleacul, frunzele, florile de sezon și fructele de toamnă. Aceste elemente se pot regăsi în obiecte ca invitațiile, cardurile cu numele mesenilor, piesele centrale de pe mese, iar lista poate continua. Un guest book creativ, sub forma unui copac, pe ale cărui frunze invitații pot lăsa câteva cuvinte pentru miri, se va dovedi a fi o opțiune creativă și angajantă.

Neat guest book idea! Paint a bare tree and have leaf cut outs for guests to sign then have them attach them to the tree.  Fall Wedding Inspiration    FallWeddingIdea2.jpg 400×600 pixels

Delicii de sezon

Treptat, nunta de toamnă prinde contur și se creionează ca fiind din ce în ce mai creativă. Până acum am îmbrăcat sala în haine de sărbătoare sub forma unor decorațiuni specifice. Frunzele și crengile se îmbină perfect în aranjamentele de pe mese, iar felinarele emit o lumină caldă într-o sală de altfel scufundată în tonuri de crem și portocaliu. Și pentru că invitații vor consuma o bună parte din energie dansând pe muzica atent selecționată, se impune să îi răsplătim cu bunătăți de sezon. Suntem deja familiarizați cu ofertele de tip candy bar oferite de majoritatea agențiilor de organizări evenimente.

O nuntă de toamnă poate găzdui trei astfel de standuri. În funcție de bugetul alocat evenimentului, poți opta pentru un candy bar, un open bar și un fruit bar. O tartă de sezon face casă bună cu un măr confiat, iar un must delicios ori suc de mere natural, va fi fără doar și poate, binevenit. Cât despre tort, acesta poate reflecta tematica petrecerii fie prin elementele decorative aplicate, fie prin intermediul ingredientelor folosite. Arome ca mărul sau dovleacul pot reprezenta o alternativă la aromele tradiționale.

La capitolul consumabile intră și mărturiile care se doresc a fi, deasemenea, în ton cu tematica aleasă. De exemplu, un borcănel cu gem ar putea fi o amintire plăcută pentru invitați.

  Fall Wedding Ideas - DIY Caramel Apple Bar | Wedding Planning, Ideas & Etiquette | Bridal Guide Magazine  make your own caramel apple bar

Aranjamente florale

Ți-ai ales rochia de mireasă, dar nu știi ce tip de buchet să alegi? Cum ar fi ca toamna să se regăsească în buchetul tău? Florile specifice acestui sezon și simbolurile se pot uni armonios într-un buchet perfect. Alege între crizanteme, floarea – soarelui, dalia, crinul. Frunzele arămii vor aduce un plus de rafinament și naturalețe, așa că nu ezita să le folosești. Referitor la rochiile domnișoarelor de onoare, acestea ar trebui să fie parte integrată din tema nunții. În funcție de cromatica aleasă poți opta pentru rochii vaporoase în tonuri de roșu burgundy, ciocolatiu, culoarea cărbunelui, violet.

  Picture  

Momentele unice surpinse în ședința foto

Toamna conferă cel mai atractiv decor pentru pozele nunții. Impactul vizual al culorilor de sezon fac din astfel de poze adevărate opere de artă. Aceste imagini au capacitatea de a impresiona prin simbolistică. Nașterea vieții de cuplu vine în opoziție cu transformarea radicală a vegetației. În acest caz, natura va găzdui ședințe foto creative și își va juca tăcută rolul de partener în acest proces. Un parc luxuriant este cadrul indicat pentru realizarea unei astfel de sesiuni care să surprindă frumusețea naturii. De asemenea, o clădire de tip ruină, un felinar și o bancuță pot aduce un plus de valoare imaginilor.

An Autumn Affair: A Styled Shoot - see more at: www.theperfectpalette.com - Michelle Leo Events    An Autumn Affair: A Styled Shoot - see more at: www.theperfectpalette.com - Michelle Leo Events

În speranța că vei găsi inspirație în rândurile de mai sus îți dorim mult spor în planificarea nunții tale. Nu uita! Toamna este o veritabilă sursă de idei creative pentru nunta mult visată.


Surse foto: